måndag 9 februari 2009

Sten Nordin svarar V-Vantör

Före jul gjorde Vänsterpartiet Vantör en namninsamling mot mordbränderna i Högdalen, ödeläggelsen av kulturhuset Cyklopen och mordbranden riktad mot en småbarnsfamilj, som fick fly hals över huvudet, en hårsmån från döden. Många Högdalsbor delade vår upprördhet.

Vi skickade alla namnen till alla politiska partiers kanslier i Stadshuset och begärde att man skulle ta ställning mot våldet och för Cyklopen. Nu har vi fått svar från finansroteln, på uppdrag av finansborgarrådet Sten Nordin:

"Vi delar självklart er syn på att det är fruktansvärt med de mordbränder som skett i Högdalen. När det gäller Cyklopen är det verkligen tragiskt att allt det som många unga människor arbetat hårt med under lång tid förstörs över en natt.

Vi ser positivt på att försöka finna en snabb lösning. Det finns några knutar som vi arbetar med för att lösa ut. Jag är övertygad att vi är överens, om att det är viktigt att detta går snabbt. Därför har exploateringskontoret fått i uppdrag att utreda efter en lämplig plats där vi snabbt kan finna en lösning. Vi ser det som angeläget att den plats vi erbjuder Cyklopen motsvarar de behov av tex. närhet till kollektivtrafik."

Jag blev glad när vi fick svaret. Vi är överens om att inga mordbrännare - enligt tidigare uppgifter i pressen misstänkte polisen att det var nazister som kunde ligga bakom dåden, det unga paret var till exempel syndikalister som hade varit uthängda på en brun webbplats - ska bestämma vilka kulturhus vi ska ha i staden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Man kan inte tro att det är sant att sånt händer i Sverige idag.
Bra att det kommer fram i ljuset!
/ Berit B D