lördag 28 februari 2009

Nio miljoner miniaktioner

Oppositionen rasar i opinionen enligt DN/Synovates mätning. Tråkiga nyheter för en vänsterpartist, även vårt parti går nedåt, från 6 till 5,6 procent. Det är inte så mycket, men trenden borde vara tvärtom, med en regering som tar från de fattiga och ger till de rika.

Klart är att det krävs ett mycket mer engagerande ledarskap i oppositionen, inklusive i vänsterpartiet. Människor som drabbas av orättvisepolitiken måste få hopp så att de känner att det gör skillnad när de höjer sina röster, att människor som inte står ut med orättvisepolitiken tar sitt ansvar och engagerar sig för ett solidariskt samhälle som håller ihop!

Byt ut ett gympass för spring i trappor med vänsterns motargument till högerns sagor, lämna tevehörnan en kväll för samtal med grannar, gå på fackmötet, demonstrationen, skriv en insändare och ta debatten på fikarasten, i tunnelbanan, på släktmiddagen. Alla kan vi göra skillnad. Nio miljoner miniaktioner blir en ny rödgrönregering!

Som Stig Henriksson i Fagersta skrev häromdagen, i Aftonbladet tror jag det var, så måste vänstern skriva en berättelse som ger ett hopp om en annan framtid. En berättelse för oss som idag känner hopplöshet, vanmakt. För oss som är eller håller på att bli utsorterade i den moderata framgångssagan. För oss som hitills klarat oss men som inte känner oss hemma på den andra sidan.

Inga kommentarer: