torsdag 18 december 2014

Ökat valdeltagandet i Enskede-Årsta-Vantör i extra valetSista stadsdelsnämnden i Enskede-Årsta-Vantör lade vi rödgröna en skrivelse om att i samband med extra valet 22 mars börja arbetet att ökat valdeltagandet i stadsdelsområdet. Vi har i den rödgrönrosa majoritetens budget ett uppdrag till stadsdelsnämnderna att arbeta för att öka valdeltagandet, särskilt där det är lågt. Och sådana valdistrikt har vi tyvärr gott om i vårt område. 

När vi skrev uppdraget i budgeten visste ingen förstås att det skulle bli nytt val så snabbt. Visst är det ont om tid, men det går alltid att göra något mer för att fler ska veta hur de röstar, vilka som har rätt att rösta i vilka val och för att flera ska använda sin demokratiska rätt. Vi har exempelvis många verksamheter och offentliga platser där information från Valmyndigheten kan läggas ut.

Jag är glad för att vi har en majoritet i Stockholms stad som vill att stadsdelsnämnderna ska engagera sig mera i den demokratiska utvecklingen. Det ska bli spännande att se vilka förslag som nämnden lägger fram och vad alla vi invånare i Enskede-Årsta-Vantör vill satsa på. Det kan vara allt från medborgarkontor och ungdomsråd till något som du som medborgare har funderat ut. Vore skoj om det kommer in många medborgarförslag på vad vi kan göra!Inga kommentarer: