fredag 4 september 2009

Okristliga avknoppningar

Avknoppningarna har drabbat Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsområde hårt, eftersom flera miljoner i skattpengar har flyttats från förskolorna och hemtjänsten till privata företagares fickor. Både förskoleområdet Årsta 1 (övertogs av företaget Kulturkrabaten) samt Rågsveds och Hagsätra hemtjänst (övertogs av Vantörs hemtjänst) ligger i vårt område.

Trots hårt motstånd från oppositionen drev borgarna ledd av kristdemokraterna igenom dessa privatiseringar, för avknoppningar är rena privatiseringar trots att vår tidigare nämndordförande i en insändare i Mitti försökt blanda bort korten. Kommuninvånarna kan aldrig få tillbaka de förskolor och den hemtjänst som är såld, bara till priset av inventarierna.

De tre miljoner i vinst som Kulturkrabaten tagit ut skulle kunna förstärka med en förskollärare på varje avknoppad förskola i Årsta 1. Samma gäller hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra, fler vårdbiträden kunde fått jobb, eller gått från deltid till heltid eller fått lite kortare arbetstid. Bättre arbetsvillkor går hand i hand med bättre omsorg för våra äldre.

Inga kommentarer: