torsdag 24 september 2009

Sent ska syndaren vakna

Underpris, övervinst, insyn lika med noll. Föräldrarna är inte medborgare längre med möjlighet att på öppna möten ställa stadsdelspolitiker till svars, utan kunder på en barnmarknad som inte längre kan förlita sig på rätten till insyn genom offentlighetsprincipen. Tydligare kan väl inte avigsidorna med privat driven vinstdrivande förskola vara, eller hur?

Ägaren till de privatiserade förskolorna i Årsta 1, nuvarande Kulturkrabaten AB, vägrar enligt Mitt i Söderort 22 september svara på föräldrarnas frågor om hur hon kunnat ta ut 3,2 miljoner kronor i vinst samtidigt som föräldrarna har ombetts skänka leksaker, måla och skicka egen frukt med barnen.

Det trista är att den här utvecklingen förutsåg oppositionen i stadsdelsnämnden Enskede-Årsta-Vantör, men då lyssnade inte den borgerliga majoriteten. Nu beklagar man övervinsterna men säger samtidigt att även kommunala förskolor går med vinst! Visst är det så, men där stannar vinsten i en resultatfond som kan användas till att höja kvaliteten i förskolan.

Inga kommentarer: