söndag 13 september 2009

Stoppa avknoppningarna!

Enskede-Årsta-Vantör har utmärkt sig negativt genom utmanande så kallade avknoppningar av förskolor, hemtjänst, handikappbad och fritidsgårdar. Ordet avknoppning används för att försköna och förvirra. Utan att blinka har nämligen den borgerliga majoriteten i stadsdelsnämnden sålt verksamheterna till underpris, vilket innebär att staden har gett bort medborgarnas pengar och otillbörligt gynnat de privatpersoner som tagit över.

Kulturkrabatens förskolor delade ut 3,2 miljoner kronor i vinst till aktieägarna och Vantörs hemtjänst kammande hem 2,9 miljoner kronor, en vinst som dock tills vidare stannade i bolaget. Hur mycket Svedmyrabadet och fritidsgårdarna i Årsta och Dalen m.fl. verksamheter kommer att gå i vinst får vi snart veta.

Har verksamheterna blivit så kanonbra att det motiverar att företagarna får göra stora vinster på skattebetalarnas bekostnad? Mitt svar är nej men vad säger brukarna i hemtjänsten, föräldrarna till förskolebarnen, de funktionsnedsatta som badar i Svedmyrabadet och ungdomarna på fritidsgårdarna? Hör av er till min blogg och berätta!

Inga kommentarer: