lördag 19 juni 2010

Läs-måste för rojalistiska antinazister

Alla rojalister som är antinazister måste läsa Maj Wechselmanns artikel i Flamman om "En liten Antirojalistisk film" som avslöjar att kungens morfar enligt engelska forskare var insyltad i förbrytelser mot mänskliga rättigheter. Även kungens far var brun.

Om du som rojalist efter att ha läst artikeln eller sett filmen fortfarande gillar att ha en statschef som inte tar avstånd från släktens nazism ger jag upp. Däremot räknar jag med att du som blir illa berörd kräver att hela kungahuset offentligt tar helt avstånd från släktingarnas nazistiska åsikter och gärningar.

Det är en skam att kungen mumlar om morfaderns nazism, han dömdes till 18 månaders fängelse som betydande nazist. Om inte släkten vädjat till amerikanerna hade han dömts hårdare. Även Silvia har förringat sin fars nazistiska bakgrund.

Att det ska till en vänsterfilmare för att avslöja kungens morfar som en fullblodsnazist är inte förvånande med hänsyn till monarkins farliga normerande makt som Lena Andersson skriver så klarsynt om i dagens DN. Däremot bådar det illa om demokratin.

2 kommentarer:

Anders sa...

Rensa ut era egna lik ur garderoben först.
De här liken är kalla och bortruttnade sedan länge medan era lik knappt har kallnat eller fortfarande lever.
Jag tänker på t.ex. Stalin, Pol Pot och Mao, några av värdens största massmördare som ivrigt dyrkades av er. Deras massmord på oskyldiga rättfärdigades med att de inte tänkte på rätt sätt, precis så som dagens kommunister fortfarande tycker,Skillnaden är att nu törs ni inte stå för vad ni är utan har plockat bort sånt som kan "misstolkas", "PK" t.ex i "VPK", men samma odemokratiska syn o samma dyrkan av Stalin och Castro finns kvar men ingen får tala om det, för då kan ni ju tappa väljare efter som nästan hela världen har avslöjat kommunismens fiasko. Åsikterna om att alla andra har fel och endast ni har rätt och inget annat kan accepteras lever däremot kvar.
Kasta inte stora stenblock i glashus!

Rosa sa...

Att kropparna efter nazismens offer har förmultnat är inget skäl att glömma dem. Inte heller ska vi glömma de som idag förnekas sina mänskliga rättigheter. Men till skillnad från kungahuset har vänsterpartiet tagit avstånd från partiets tidigare relationer med diktaturer. Vi anser inte heller att Kuba är en demokrati. Jag har f.ö. aldrig mött en änsterpartist som "dyrkat Stalin, Pol Pot och Mao".