söndag 6 juni 2010

Läs på, tänk om, rösta vänster

Ju jämlikare land ju bättre för alla, fattig och rik. Mindre våld, mindre tonårsgraviditeter, bättre social sammanhållning, bättre hälsa, allt enligt sammanställningen av vetenskapliga rapporter i boken Jämlikhetsanden.

I Sverige går vi motsatt väg under regeringen Reinfeldt. När välfärd privatiseras och socialförsäkringar urholkas läggs grunden för ökade inkomstskillnader, i privat sektor är inkomstskillnaderna större än i offentlig sektor.

Är det så här svenska folket vill ha det? Om man ska tro de senaste opinionsundersökningarna väger det lika mellan en politik för ett ojämlikare och en för ett jämlikare samhälle.

Om folk masar sig iväg till biblioteket eller bokhandeln och tar sig Jämlikhetsanden till semesterlektyr, finns chans att fler inser att fakta talar för att Reinfeldt är fel statsminister om vi ska få ett bättre samhälle för alla.

Borgerliga media förfäras över höjda skatter för högavlönade om rödgröna kommer till makten, men borde oroa sig över sociala problem som följer av ökad ojämlikhet.

Höjd skatt som omfördelas till lågavlönade ökar jämlikheten liksom lönetak för högavlönade och låglönesatsningar för de som tjänar minst. Med vänsterns politik ökar jämlikheten och det är bra även för de som brukar rösta höger!

Inga kommentarer: