torsdag 10 juni 2010

Verkligheten hinner ikapp

Det har brunnit i Rinkeby. Om det skriver oppositionsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V), som själv bor i Rinkeby.

Ministrar på rad åker ut i verkligheten, men de skulle ha kommit tidigare. Nu har Björklunds kommunalpolitiska allianskollegor hunnit lägga ner förvaltningskontoret och sålt centrum vilket gjort att hundratals jobb försvunnit och butiksinnehavarna riskerar konkurs. Järvas utveckling styrs från stadshuset och inte från stadsdelen.

Att Björklund tror att hans straffpolitik hjälper visar hur verklighetsfrämmande han är, till skillnad mot Stavros L, matteläraren från Rinkebyskolan som inser att man måste möta de här desperata ungdomarna så att de inser att vuxenvärlden bryr sig.

Vi måste förebygga att ungdomar tappar omdöme och hopp om framtiden. Alla stadsdelar ska vara bra. Skolresultaten ska inte bero på var man bor eller var mamma och pappa är född. Förortscentrum ska inte tyna bort vittna om att ingen bryr sig.

Här i Rågsved har vi inte upplevt det som Rinkebyborna gör, men vi kan gå den vägen om inte medvetna satsningar görs på att rusta upp stadsdelen, för framtiden.

En konkret förbättring är konstgräs på Rågsveds Bollplan, något som ungdomar och vuxna önskat sig i många år. Idag jämför ungdomarna med andra stadsdelar där de ser att det finns konstgräs. Sådant kan skapa bitterhet, varför får dem och inte vi.

Vi riskerar för mycket om vi inte ungdomar får en meningsfull fritid. Sen ska alla ungdomar ha något att göra från första dagen, om de blir arbetslösa!

Inga kommentarer: