lördag 14 maj 2011

Det här vet Rågsvedsbor om Rågsved!

Planer att bygga 150 villor på Snösätras koloniområden visste 26 av 31 som fyllde i vänsterpartiets tipstolva på Rågsvedsdagen. Ett bra betyg till opinionsarbetet för att bevara kolonierna och göra friområdet till naturreservat.

Nästan lika många visste att Gröna Linjen är äldst av tunnelbanans linjer, och så är också Hagsätragrenen under reparation för närvarande ... 19 visste att tunnelbanan öppnar igen den 26 september och 17 kände till politiska förslag att förlänga tunnelbanan till Älvsjö. Tunnelbanan är viktig i Rågsved.

Att postservicen är hotad visste 20 av 31, det är sånt som drabbar folk som behöver närservicen i området. Skam till sägandes har jag inte haft tillfälle att gå till tobaksaffären, men hoppas att många redan har skrivit på protestlistor.

19 av 21 visste att Parkteatern spelat i Rågsveds tidigare och lika många att det är föreningslivet som driver Rågsveds Folkets Hus. Parkteatern vill vi för övrigt ha tillbaka till Vantör och Perssons Betong!

Att Musketörerna är en ideell grupp i Rågsved som stöttar medmänniskor ut ur missbruk visste 17 av 31 som svarade, däremot var det mindre känt att Kräpplagruppen vill göra Rågsveds friområde till naturreservat.

Rågsvedskuriosa som att centrum invigdes 1959 och att husen på Stövargatan stod färdiga 1956 var svårare frågor. Kanske något för Rågsvedsskolan och Snösätraskolan att tänka på när det gäller teman om närmiljöns historia?

Att det var Lelångshus som byggde skandalhusen på Bjursätragatan, där hyresgästerna fick evakueras eftersom brandsäkerheten inte var godkänd, visste inte många och lika gott det. Den historien vill vi Rågsvedsbor helst glömma.

Inga kommentarer: