lördag 7 maj 2011

Råggywood!

Rågsveds centrum sjuder av liv en dag om året. En lördag i maj, Rågsvedsdagen. Den var idag. Då märker man så många barn som bor i Rågsved. Duktiga barn som spelar i Snösätraskolans orkester, ställer ut i Ung Konst (gå och se i gångtunneln från centrum mot Rågdalen), producerar film i Råggywood med bas på Rågsveds ungdomsgård, gör ungdomstidningen South West och mycket mer.

För att fånga upp tankar och förslag från barnen i Rågsved har Vänsterpartiet Vantör sedan ett par år tillbaka Barnlotteri på Rågsvedsdagen och Valborg på Perssons Betong. Lottpriset är barnens förslag om ett bättre Rågsved och vinsterna är återanvända leksaker, gosedjur, böcker, spel och film.

Genom barnlotteriet får vi inblick i barns värld. Det hjälper oss som parti att driva frågor som barn tycker är viktiga. Enligt Barnkonventionen ska vuxna ta hänsyn till barnens åsikter. De svar vi fått 2009-2010 påverkade vårt program för Vantör. Om barnens förslag (och våra) blev genomförda skulle vårt centrum sjuda av liv betydligt flera dagar än Rågsvedsdagen kan jag lova!

De svar vi får nu ska vi ta upp i en insändare för att på det viset lyfta upp barnens perspektiv på Rågsved! Självfallet kommer barnens förslag de kommande åren fram till valet att påverka vårt lokala program inför valet 2014!

Inga kommentarer: