onsdag 4 maj 2011

Sveken mot Vantör

"Bygget av Europas största skatepark i Högdalen är åter i fara. Regina Kevius, idrottsroteln och sittande majoritet i idrottsnämnden sviker skateboardåkarna och lämnar bygget av Högdalen skatepark [Highvalley Skateworld] vind för våg, knappt halvfärdig."

Så inleder Stockholms Sub Surfer sitt pressmeddelande om att Regina Kevius (M) och den borgerliga majoriteten sviker bygget av Europas största skatepark, Högdalen Skatepark (Highvalley Skateworld). Beskedet finns i inriktningsbudgeten 2012-2014 som idrottsnämnden beslutade om 12 april.

Även om jag hellre sett att skateparken byggdes på Högdalstopparna som ursprungligen var planerat, beklagar jag djupt att majoriteten inte hållit sina löften. I grund och botten handlar det om politiska prioriteringar. För min del höjer jag gärna skatten för att satsa på välfärden inklusive idrott och kultur.

Tyvärr solkar sveket mot skatesporten alla fagra ord om att satsa på söderort, manifesterat i dagarna tre i Rågsved genom den så kallade Boendedialogen som startar imorgon. Exemplen på försämringar i Vantör är tyvärr flera. Förutom en skatepark som inte byggs klar, en teater som får neddragna anslag, en simhall som privatiseras utan att badgästerna vill det, kolonister som riskerar att köras bort för att bereda plats för villabebyggelse, en postservice som läggs ner...

Uppmanar alla som håller med mig att mejla till regina.kevius@stockholm.se - ansvarig både för skateparken, simhallen och stadsplaneringen- och säga er hjärtans mening. Om när ni har fått upp farten kan ni också mejla madeleine.sjostedt@stockholm.se - ansvarig för kulturen - och joakim.larsson@stockholm.se - ansvarig för exploateringen av Snösätra!

Inga kommentarer: