söndag 5 juni 2011

Hagsätras oas - Älvsjöskogen

Idag cyklade jag genom den del av Älvsjöskogen som ligger i Ormkärr och Hagsätra, en härlig upplevelse. Förstår verkligen den Ormkärrskvinna som skrev till mig förra året och flaggade för "sin" del av Älvsjöskogen samtidigt som hon tackade för en insändare i Mitt i Söderort om naturreservat som vi rödgröna lovade införa om vi vann valet.

I Stockholms stad bildades åren 2003–2006 fem nya reservat. Sedan blev det tvärstopp 2007 när borgarna kom till makten, trots att till t.ex. ärendet om Årstaskogen låg färdigt att klubbas i kommunfullmäktige.

Nu vann borgarna valet 2010 så långbänken fortsätter. Men moderaterna verkar ändå ha förstått att de inte helt kan sätta sig på bakhasorna. Moderaterna lovar fler naturreservat, bland annat utreds Årstaskogen (igen) och Älvsjöskogen.

Skulle tippa att vi söderortsbor får fortsätta att driva opinion för våra tre välbehövliga naturreservat i Enskede-Årsta-Vantör, Älvsjöskogen, Årstaskogen och Rågsveds friområde (där borgarna verkar föredra villor framför naturreservat).

Inga kommentarer: