söndag 5 juni 2011

Kolonilotter vs villor - en klassfråga i Rågsved

Har cyklat runt i Hagsätra och Rågsved idag och passat på att sätta upp lappar med en uppmaning till de borgerliga politikerna att respektera Rågsvedsbornas önskan att få behålla kolonilotterna och att Rågsveds friområde blir ett naturreservat.

Skriv gärna på namninsamlingen för att visa ditt stöd. Listorna ska lämnas till de styrande politikerna efter sommaren. Mer information finns hos Kräpplagruppen , på Facebooksidan Gör Rågsveds friområde till Ekopark syd. samt hos Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening, som föredömligt har sammanfattat 10 argument mot småhusbygget.

Självfallet stödjer Vänsterpartiet Vantör Rågsvedsbornas kamp för sina kolonilotter och för att göra friområdet till naturreservat.

Den borgerliga majoriteten i stadshuset får inte köra över den stora minoriteten i Vantör. Det handlar inte "bara" om miljö och sällsynta växter, utan är också en klassfråga.

Ska hyresgäster i Rågsved få behålla sina älskade kolonilotter eller ska en välbeställd medelklass bosätta sig i villor med strandnära läge? Ska koloniområdena vara öppna för den strövande allmänheten eller ska området stängslas in i privata tomter? I höst får beslutsfattarna bekänna färg.

Inga kommentarer: