fredag 24 juni 2011

Sätt fuskstämpeln på borgarna!

Inget är slump. Allt en del av högerns agenda för att undergräva tilltron till det gemensamma och bana väg för privatisering. Solidariteten luckras upp och egoismen frodas.

Det handlar om bidragsfusket, som sannolikt är starkt överdrivet enligt Petter Larsson och Björn Johnson på DN Debatt idag.

Larsson och Johnson hävdar att de som har tagit fram uppskattningarna av fusket i princip har gissat. Nu kritiserar Riksrevisionen den så kallade FUT-delegationens beräkningar.

Visst har det funnits kritik från vänstern mot jakten på bidragsfuskarna, framförallt att fokus har varit bidragsfusk och inte det mycket större skattefusket. Men mer hade kunnat göras.

Det som är befriande med de nya faktauppgifterna är att det förhoppningsvis kan bli en liten upprättelse för alla som behöver söka bidrag av olika slag för sin försörjning.

Fuskstämpeln ska istället sättas på dem som som förtjänar den, de politiska krafter som iscensatt ryktet om de bidragsfuskande svenskarna för att lägga grund för sin orättvisa högerpolitik.

Inga kommentarer: