måndag 6 juni 2011

Ny energi till vänsterpartiet

Vänsterpartiet står och stampar, ligger till och med under valresultatet, framtidskommission, högerregering och ökade klyftor i samhället till trots.

Rödgröna går fram genom miljöpartiet. Vi skulle vinna val idag, men med ett försvagat vänsterparti. Därmed skulle det vara sämre förutsättningar för en radikal och realistisk politik för frihet, jämlikhet. klimaträttvisa och systerskap.

Dessutom vet vi inte om MP vill gå ihop med V och S efter nästa val. Så vänsterpartiet måste öka i styrka. Vi måste jobba för att bli tagna på allvar. Utan folkligt motstånd mot regeringen får vi heller inget inflytande i framtiden.

I grunden har vi en bra och solidarisk politik, men vi måste levandegöra våra förslag, exempelvis måla upp hur vi med 15 miljarder kronor kan se till att varje unge i Sverige slipper kvala in i kategorin "barnfattigdom".

Läget är så bekymmersamt att det krävs stora förändringar i partiet för att vi inte ska bli kvar vid 4-procent. Vi kan åka ur riksdagen om det inte lyfter. Vi riskerar att kamrater som har slitit i föreningarna kan ge upp.

För att visa att vi vill nytt behöver vi också ett byte i högsta ledningen. Det är dags för dem som suttit länge i partistyrelsen att lämna plats. Delat ledarskap med en kvinna och en man skulle vara ett strålande bevis på att vi moderniserat oss.

Inga kommentarer: