onsdag 13 juni 2012

Etapp 3 Rågdalen på G


Vi är många Rågsvedbor som undrat när Etapp 3 för Rågdalen ska komma igång. Parkbänkarna är utslitna och det gröna inte välvårdat. Nu har jag fått svar på min fråga till stadsdelsförvaltningen om hur läget är:

"Upprustningen av den tredje etappen av parkstråket Rågdalen finansieras genom grönkompensation i och med detaljplanen för Trycklåset (överskott av försäljning av mark i samband med exploatering på parkmark). Detaljplanen för Trycklåset ställs ut fram till 13 juni 2012 och har ännu inte vunnit laga kraft, varför finansieringen av upprustningen ännu inte är klar.

Exploateringskontoret är projektledare för upprustningen. Projektet genomförs i samarbete med stadsdelsförvaltningen och trafikkontoret.

Under hösten kommer troligen program och projekteringshandlingar tas fram. Ett nytt samråd planeras också för att komplettera det underlag som finns 2010. Förutsatt att detaljplanen vinner laga kraft och att fastighetsbildning och försäljning av mark är klart kan upprustningen påbörjas under våren 2013. "

På min följdfråga om grönkompensationen, som kommer från bostadsbebyggelse på andra sidan Rågsved och inte som tidigare planerats från bebyggelse i södra Rågsved, har jag fått veta att dessa markanvisningar inte blivit av eller att byggherrarna har dragit sig ur, vilket betyder att det saknas finansiering.

Trist att området kring bebyggelsen i Trycklåset inte får grönkompensation. Idag går tiden ut för det utställda förslaget, så det går att skicka in synpunkter till stadsbyggnadskontoret. Självfallet är det bra att Etapp 3 blir av, men bäst vore om även Trycklåset fick sin grönkompensation, till exempel i form av att fällda träd ersätts med minst två nya!



Inga kommentarer: