fredag 15 juni 2012

Röda Rågsved nekas kommunal hemtjänst


Idag hade alliansen i stadsdelsnämnden chans att visa vad den går för. Att visa om valfriheten omfattar rätten att välja kommunal hemtjänst eller om det bara handlar om att välja mellan privata företag. Oppositionen hade nämligen på vänsterpartiets initiativ lagt en skrivelse om att återinföra kommunal hemtjänst i Rågsved och Hagsätra, efter den olagligt avknoppade hemtjänsten som sedan blev aktiebolaget Vantörs hemtjänst.

En rak och enkel att-sats hade vi formulerat: Förvaltningen får i uppdrag att utöka det geografiska upptagningsområdet för den kommunala hemtjänsten i Vantör, så att även Rågsved och Hagsätra ingår. Det förkastades av alliansen. Det enda som fattas för att införa kommunal hemtjänst där den saknas är att de befintliga hemtjänstområdena får ändrade geografiska gränser. Inga problem. Men alliansen ville inte.

Det är extra utmanande att Rågsvedsborna som röstar så rött nekas att välja kommunal hemtjänst. Om jag behövde hemtjänst skulle jag vara tvungen att flytta till Högdalen för att få icke-vinstdrivande hemtjänst! Så kan vi inte ha det. Alliansen valde att inte försvara sin position, gick inte in i debatten, utan röstade tyst ner förslaget. Kanske för att de inte kunde försvara sitt nej. Men då hade de ju kunnat rösta ja!

Inga kommentarer: