onsdag 23 oktober 2013

330 dagar kvar till valet i Rågsved

330 dagar kvar till valet 14 september.
Fram till dess tänker jag påminna om en speciell fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Som skulle göra skillnad för Rågsved. Efter dess hoppas jag på ett nytt styre i stadshuset.

Frågan lyder: Varför får inte Rågsved en förvaltningslokal utflyttad till stadsdelen, för att öka antalet arbetsplatser och ge skjuts på lokala butiker och matställen?

Alliansen i stadshuset har ju sagt att Rågsved är prioriterat i Söderortsvisionen. Samtidigt fattas det ena beslutet efter det andra om att flytta förvaltningar till andra förorter. Nu är bestämt vart kulturförvaltningen och utbildningsförvaltningen ska flytta. I dagarna att Farsta får både social- och äldreförvaltningen.

Vilka förvaltningar finns kvar att flytta till Rågsved, är min arga fråga? Tycker staden att det blir för dyrt att bygga ett hus i Rågsved, som är stort nog att rymma en förvaltning? Är det i själva verket bara möjligheten att pressa hyrorna som ligger bakom besluten att flytta ut förvaltningar? Inte omsorgen om orten?

Om Rågsved inte får en utlokaliserad förvaltning, betraktar jag det ett svek mot Rågsved.

  • Är prioritering av Rågsved bara ett ord på ett papper? Något som skulle lugna oss. 
  • Eller är prioritering nyspråk för exploatering av unik natur i Rågsveds friområde?  För att lura oss.
  • Eller att uppbyggnad av fritidshemmet Vallen inte startat fast mordbranden var för 3 månader sedan? För att det inte är självklart att satsa pengar på Rågsved?
  • Eller att öppna förskolan i Rågsved varit utflyttad till Högdalen i flera år? För att det inte var viktigt?


Inga kommentarer: