tisdag 1 oktober 2013

Gemensam Jul i Rågsved - Here we come!

Ja nu börjar det igen! Ikväll hade vi ett mycket inspirerande startmöte med volontärer inför Gemensam Jul 2013 i Rågsveds Folkets Hus. Det var mysigt att träffa kamraterna från förra året, som jobbade i köket, som bordsvärdar, kokade kaffe eller stod i disken. Som ikväll bidrog med sina idéer. Vi var ett tiotal personer som diskuterade hur vi ska förbättra julfirandet, som är oerhört uppskattat och når 4-500 personer varje jul.

En del av våra stamgäster längtar redan till julaftonen fick vi höra ikväll. Jag längtar också, Gemensam Jul betyder så mycket, för det är en helg som många annars tycker är plågsam. En del gillar inte kommersialiseringen. Andra trivs inte med släkten. Åter andra är ensamma. Att få en julklapp gör mycket, även om det är en enkel sak. Att få klä upp sig som flera av besökarna från Rågsveds Äldrecentrum gör, eller att vara lika välkommen om en kommer vardagsklädd. Att träffa gamla bekanta och språka en smula.

Det är våra fina volontärer i alla åldrar från när och fjärran som gör Gemensam Jul. Många kommer tillbaka år från år. Andra bara en gång. En del skulle aldrig åka till Rågsved om det inte var för Gemensam Jul. Jag tror en del har fått sig ett minne för livet. Andra har bott länge i Vantör. Bästa föreningen Musketörerna brukar alltid vara med. Personalen på Folkets Hus gör stora insatser, det lagas julmat i förväg och fixas med inköp och juldekorationer, det städas och fejas och borden ställs i ordning.

Du som läser detta och blir nyfiken. Dra dig inte för att kontakta Nya Rågsveds Folkets Hus för att höra mera! Vi kommer troligen också att annonsera på Volontärbyrån. Håll ögonen öppna! Och varmt välkommen på julafton som gäst!
Inga kommentarer: