torsdag 19 augusti 2010

Insänt från vänstern i Söderort

Den här insändaren fick vi fem vänsterpartister in i Mitt i Söderort denna vecka, för dig som inte fått tidningen:

"Svar på insändaren Utveckla Stockholms södra förorter bättre den 27 juli

Fem FP:are skriver välmenande om tvärförbindelser, arbetsplatser, bostäder och natur men inget om varför FP inte gjort mer trots fyra år vid makten.

Ett exempel är Årstaskogen, där naturreservatet var ett klubbslag från beslut när alliansen tog över. Sen har inget hänt. V vill ha naturreservat i Årstaskogen/Årsta holmar, Rågsveds friområde, Älvsjöskogen och Fagersjöskogen. Rödgröna oppositionen är överens, så naturreservaten kommer att inrättas om vi vinner valet.

FP:arna tiger även om att utarmningen av Söderort har förvärrats av deras egen politik. Nedläggning av stadsdelskontor och ungdomsmottagningar har försämrat servicen och minskat butikernas kundunderlag. Dessutom har utförsäljningen till Boultbee inte lett till attraktivare förortscentrum, snarare tvärtom. Småföretagare som vi har haft kontakt med saknar Centrumkompaniet.

Bostadssegregationen har också ökat genom utförsäljningen av allmännyttan. Målet att ”balansera hyresrätter med bostadsrätter” klingar falskt när vi vet att borgarpolitik är bostadsrätter i arbetarklassförorter men inte allmännyttiga hyresrätter där medel- och överklassen bor. Allvarligast är dock det som inte nämns, Förbifart Stockholm som ökar miljöförstöringen.

Visst är vi överens om att Söderort behöver utvecklas – men inte med motorväg utan med spår och cykel, inte med toppstyre utan med lokaldemokrati, inte med privatisering utan med gemensam välfärd!

Rosa Lundmark, V Vantör
Sebastian Wiklund, V Brännkyrka
Inger Stark, V Farsta
Anders Djerf, V Årsta
Maria Hannäs, V Hammarby-Skarpnäck"

Inga kommentarer: