lördag 14 augusti 2010

Vi som vill ha hela frukten

Lysande Lena Andersson i DN idag, om "nytt språk för gamla tankar". När "nya" moderaterna pratar om välfärdens "kärna" så är det "motståndarens sak att genomskåda det".

Som Lena Andersson skriver, innehåller välfärdens kärna "nätt och jämnt kultur". Inte heller innehåller det en anständig sjukförsäkring och arbetslöshetskassa eller en anständig skola och förskola oavsett barnens hemort och föräldrarnas arbetstid.

Det är vänsterns sak att inte bara genomskåda, för det har vi förstås redan gjort, men att bemöta och bekämpa den orättvisa högerpolitik som moderaterna försöker göra till ett allmänintresse för hela folket.

Att moderaterna med hjälp av ett okänt antal donerade miljoner som bekostar allehanda PR-byråer briljerar med att förklä och förpacka sin politik i reklamens förföriska budskap får inte vinna!

Med Anderssons ord "Välfärden avskalad till kärnan urholkar samhällsbygget av jämlika medborgare" refererande till Bengt Göranssons "Tankar om politik" blir det moderata projektet kristaklart.

Vårt samhälle är anständigt bara om vi medborgare tar ett solidariskt ansvar för mer än egennyttan. Välj din lycka måste ersättas med att vi hjälps år för att skapa lycka till alla. Med Göranssons ord "för större markyta än den som täcks av de egna skosulorna"!

3 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Kan inte låta bli att påpeka att redan i slutet av juli låg sagan om välfärdens kärna som en bloggpost:

http://fotolasse.se/index.php/samhalle/sagan-om-valfardens-karna.htm

Rosa sa...

Mycket bra skrivet av dig! Kom på att detta kan vi använda i valrörelsen även i bildlig mening. Vi tar med en fruktkort på våra valmöten, bjuder och frågar folk om de verkligen vill nöja sig med kärnan!

Lasse Strömberg sa...

Bra idé att bjuda på frukt med kärna och fråga vad folk vill ha, hela frukten eller bara kärnan.