måndag 23 augusti 2010

Rapport från en valstuga

Förmiddagen började bra med sol och trevliga pratstunder med mysiga pantertanter. Såg en fotograf i området, och det visade sig vara Mitt i Söderort som gjorde valstugereportage. Eftersom sossarna hade strul med nycklarna till sin valstuga var det bara vi som kom med på fotograferingen, kul om vi kommer i tidningen!

Mitt på dagen kom Ann-Margarethe Livh och Clara Lindblom och vi gick runt med vårt nya tiopunktsprogram för småföretagarna och förortscentren. Dessutom delade vi ut vänsterpartiets rapport om Boultbee, som var förödande i kritik mot höjda hyror och dålig service. Företagarna i Högdalen som vi talade med instämde. Vänsterpartiets krav att Stockholms stad borde stämma Boultbee gillades!

Vad tänker vänsterpartiet göra för sjukpensionärerna var en fråga jag fick senare under dagen. Alla partier vill förbätttra för ålderspensionärerna men vem tänker på de sjuka, som inte heller får jobbskatteavdraget. En högst berättigad fråga tycker jag och lovade ta med den till våra rikspolitiker!

Annars är det oftast positiva tillrop vi får i Högdalen, folk är ganska mycket vänster här, men enligt en undersökning i media var det många i Högdalen som tänkte rösta blankt. Det måste vi bemöta, få ut budskapet att det faktiskt gör mycket stor skillnad.

Några var förtvivlade över de senaste opinionssiffrorna och menade att nu måste vi rödgröna gör en storoffensiv, vi får inte förlora valet. Det gäller att uppmuntra folk så att de inte tror att allt är kört. Vi måste bli skarpare i vår kritik av alliansen, få folk att vakna upp och gå och rösta rött!

Inga kommentarer: