fredag 7 oktober 2011

Besök på Rågsveds Äldrecentrum

Imorgon blir det studiebesök på Rågsveds servicehus, det ska bli intressant. Med mig är Jens Holm, riksdagsledamot. Servicehuset har i brukarundersökningen på flera områden fått högre omdömen än snittet. Det är bra att kvaliteten ökar för de äldre som bor på servicehuset, fortfarande kommunalt drivet.

I Rågsveds Äldrecentrum finns också Rågsveds hälsoträdgårdar och öppna träffpunkten Salongerna. Det finns en restaurang och maten lagas på plats av Vantörs måltidsservice, en så kallad intraprenad, eftersom förvaltningens egen kostenhet vann upphandlingen. Kommunalt var bäst med andra ord.

Förutom närheten till Rågsveds Folkets Hus, där många boende på servicehuset besöker Gemensam Jul, finns vård- och omsorgsboendet Mårtensbo och Solgårdens demensdagvård i samma huskomplex som servicehuset. Att ha så många äldreverksamheter samlade har stora fördelar.

Studiebesöket är en del av Vänsterpartiets äldreomsorgskampanj, Vem ska hjälpa mormor, men också en del av mitt uppdrag som vice ordförande i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Läs mer om Vänsterpartiets satsningar på äldreomsorgen i vårt budgetförslag i riksdagen.



Inga kommentarer: