söndag 2 oktober 2011

Vänsterpartiet Storstockholms distriktsstyrelse förvånar

Ofattbart att distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet Storstockholm nominerar Hans Linde som partiordförande trots att nio partiföreningar hittills har nominerat Jonas Sjöstedt och bara en har nominerat Hans Linde. Flera föreningar har ännu inte haft sitt nomineringsmöte, imorgon har en stor förening möte och där är styrelsens förslag Jonas Sjöstedt. Vi har inte ens haft en extra årskonferens om nomineringarna, som Göteborg och Malmö har haft. Verkar som distriktsstyrelsen ägnar sig åt önsketänkande.

4 kommentarer:

Samuel Sandberg sa...

Det är som sagt distriktstyrelsen som nominerar Hans Linde, sedan får varje partiförening göra sina nomineringar. Att tillägga är att vid flera föreningars möten har det varit jämnt mellan de olika kandidaterna och då främst Hans Linde och Jonas Sjöstedt.

När det gäller att ha en årskonferens om nomineringar så är det en modell som borde tittas närmare på, passar det även StorStockholm kanske. Dock så är det ju då ändå bara ett begränsat antal som får säga sitt isåfall, beror ju mycket på vilka som väljs till en sådan extra årskonferens ifrån partiföreningarna.

Rosa sa...

För att alla medlemmar ska få insyn bör DS lägga ut alla nomineringar från alla föreningar på hemsida eller FB-sidan för Storstockholm. Redovisa även röstetal om det är angivet från föreningarna. Uppdatera listan när nomineringsdatum gått ut. För övrigt är en medlemsomröstning givetvis bättre än en kongresskonferens, om man ska nå så många medlemmar som möjligt. Två distrikt har ju genomfört sådana omröstningar med gott resultat.

Samuel Sandberg sa...

När det gäller att lägga ut nomineringarna från föreningar på hemsidan så kan jag kolla om det är möjligt.
En medlemsomröstning vore ju självklart det bästa, då får man med även de som inte alltid dyker upp på möten av olika anledningar.
Jag tror att vi redan nästa år bör diskutera framtida former inför kongresser, när vi fortfarande har denna kongress i minnet.

Rosa sa...

Jättebra Samuel om du kollar det! Roligt att du också tycker att medlemsomröstning vore det bästa, för precis som du säger, då kan medlemmar som av olika skäl inte kommer på möten också rösta. Det kan ju vara ensamstående föräldrar, folk som jobbar skift etc. Tack för att du har en konstruktiv hållning!