söndag 4 maj 2014

Vänsterpartiet Vantör är inte till salu!

Vi har intensiva och härliga veckor i Vänsterpartiet Vantör i maj varje år. Våra viktigaste utåtriktade lokala aktiviteter oavsett val eller inte är att föreningen är tillsammans med övrigt föreningsliv och gör valborgsmässofirandet på Perssons betong i Rågsved till en trivsam fest och att vi är med på Rågsvedsdagen tillsammans med övriga föreningslivet en lördag i maj månad varje år.

Vår vänsterförening vill vara en konstruktiv kraft i lokalsamhället, och bidra till Vantörs och Rågsveds utveckling. Att vara med där föreningslivet ordnar aktiviteter är ett bra sätt att komma i kontakt med många boende och få diskutera lokala (och alla andra) politiska frågor. Vårt fokus på barnen har växt fram utifrån att vi vill ta FN:s konvention om barnets rättigheter på allvar.

Jag har skrivit om valborgsfirandet här på vänsterpartiets hemsida och även om första maj. 1:a maj deltar föreningen förstås på demonstrationen under Vantörs banderoll. Det är en härlig känsla att tåga genom stan tillsammans med 10 000 andra vänstersinnade och sedan känna gemenskapen tillsammans med 15 000 andra i Kungsträdgården när vi lyssnar till Jonas Sjöstedts tal.

På Rågsvedsdagen på lördag den 10 maj har vi EU-valet som tema, förutom visionen om Rågsveds allé och vårt 25-punktsprogram för Vantör. Förstås kan den som är less på högerpolitiken ta blodtrycket hos vår sjuksköterska. Vårt recept är en solidarisk politik istället för girighet.

Efter åtta år av högerstyre längtar vi verkligen efter en ny politik, som slutar sälja ut landet och byter kurs mot jämlikhet och jämställdhet. Vänsterpartiet är inte till salu, vare sig i EU eller Sverige. Varken välfärden, klimatet, arbetsrätten eller jämställdheten är till salu. I vår kamp mot privatiseringen har vi en stor del av svenska folket med oss. Så rösta på oss som gör skillnad!

Inga kommentarer: