torsdag 14 oktober 2010

Återuppstånden hemtjänst i Rågsved och Hagsätra

Ikväll på stadsdelsnämndens bord fick vi ett "dukat" ärende med förslag om avveckling av hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra från den 1 april 2008. Beslut i repris kan man säga, på nästa stadsdelsnämnd är det tänkt.

Förra gången borgarna fattade samma beslut var 20 december 2007 då man i samma veva sålde hemtjänsten till priset av de begagnade inventarierna - ett beslut som Regeringsrätten nu upphävt på grund av att det strider mot lagen.

Så nu har vi kommunal hemtjänst igen, kul! Tyvärr varar det inte så länge eftersom borgarna vill att vi lägger ner hemtjänsten igen, retroaktivt. Tänker att det är ett beslut som är mycket underligt att fatta.

För det var väl valfrihet och inte privata monopol som man ville åstadkomma? Och vilka logiska kullerbyttor måste man inte göra för att avveckla något som finns, åtminstone på papperet, från en tidpunkt tre år tillbaka i tiden?

I själva verket vill man sudda bort ett olagligt beslut, glömma att hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra återuppstått, om än bara för några veckor. Hade vi haft en maskin som vevat tiden tillbaka, ja då hade det varit en annan femma.

Sanningen är att vi kan ha haft kvar kommunal hemtjänst i Rågsved och Hagsätra om borgarna satt marknadspris. Nu ska förvaltningen återkomma senare om rättelse i övrigt till följd av det olagliga beslutet.

På rak svenska; staden ska fråga ägarna om de frivilligt vill betala mera. Isåfall blir det knappast upp till marknadsvärde. Det är inte bara så att borgarna fattar dåliga beslut, de kan inte ens göra affärer.

Inga kommentarer: