lördag 4 december 2010

Moderat dubbelmoral i sprutbytesfrågan

Kan inte låta bli att kommentera socialborgarrådet Anna König Jerlmyrs försvar i SvD av den moderata förhalningstaktiken när det gäller att biträda landstingets ansökan till Socialstyrelsen om sprutbyte.

Hon åberopar demokratin till sitt försvar, att stadsdelsnämnderna ska få yttra sig över lokaliseringen, samtidigt som hennes eget parti låtit två motioner om sprutbyte varav en från vänsterpartiet ligga i fyra år innan de släpps upp till kommunstyrelsen.

Remissen till stadsdelsnämnderna hade kunnat läggas ut för länge sedan, till exempel så snart det stod klart att landstinget skulle ansöka, efter moderata krumbukter och förhalningar av Filippa Reinfeldt i det demokratiska parlamentet.

Nya socialborgarrådet kunde också ha låtit remissen gå ut så fort hon tillträdde. Då kunde svaren ha varit inne till budgetdebatten. Och borgarna röstat med oppositionen om att biträda ansökan om sprututbyte. Men så skedde inte, det är Anna König Jerlmyrs ansvar eller rättare sagt ansvarslösa betéende mot Stockholms narkomaner.

Partiegoism och partitaktik går före human hälsopolitik i Stockholmsmoderaterna. Det demokratiska kortet är inte trovärdigt i moderata händer, så enkelt är det.

Inga kommentarer: