lördag 18 december 2010

Tröstlös väntan

Ny opinionsundersökning DN/Synovate visar fortsatt nedgång för vänsterpartiet till 5,1 procent (-0,5), moderaterna går framåt till 36,3 procent (+6,2) och socialdemokraterna bakåt till 26,7 procent (–4,0). Miljöpartiet går fram till 10,4 procent (+3,1) liksom folkpartiet till 7,3 procent (+0,2). Förutom S och V går centern bakåt till 5,8 procent (–0,8), kristdemokraterna till rekordlåga 3,2 procent (–2,4) och sverigedemokraterna till 4,6 procent (–1,1).

Tendenserna från valet stärks, och Vänsterpartiet fortsätter nedgången, bara en procent från spärren för att vara kvar i riksdagen. Inte oväntat, Framtidskommissionens arbete märks inte utåt, och till på köpet verkar det inte hända något på partiledarposten heller. Segt är ordet.

Vecka 3 ska vi ha regionala konferenser enligt tidsplan. Utgår från att alla medlemmar bjuds in. Nu är det vakuum, å ena sidan många nya medlemmar och lust till nystart å andra sidan väntan på enkätresultat och längtan efter en arena för samtal om partiets framtid.

Inga kommentarer: