tisdag 14 december 2010

Slutknoppat

Hörde på ABC tidigare idag att moderatstyrda Stockholms stad förhandlar med Vantörs hemtjänst AB om att få mer betalt för avknoppningen som olagligen gjordes till kraftigt underpris för några år sedan. Skattebetalarnas pengar var man inte rädda om när man knoppade av, nu under galgen måste man försöka ta igen på gungorna det man förlorade på karusellen.

Att man skulle försöka göra något visste vi i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd, eftersom Regeringsrätten konstaterat att avknoppningen var olaglig. Vi väntar otåligt på en rapport om hur mycket mer företaget tänker betala, verksamheten kan vara värd mellan 20 och 40 mnkr har det sagts.

Nu ska staden inte avknoppa längre får vi veta av äldreborgarrådet Joakim Larsson - "Modellen är inte tillämpbar längre." Tacka sjutton för det, äntligen har det bitit på moderaterna att Regeringsrätten olagligförklarat moderaternas avknoppningar och gett oppositionen rätt. Stor ära till miljöpartiets Jonas Eklund, som överklagade avknoppningen och fick rätt till slut.

Larsson talar dessutom som om "personalövertagandet"

(f.d. avknoppning, ett begrepp som bytts ut eftersom avknoppning inte längre låter som något ljust härligt i vårsol utan som något skumt fult fel i högervridna kommuner)

hör historien till, när det bara är ett par år sedan som det knoppades av för fullt. Tala om att använda språket för att sminka verkligheten. Det är inte just. Just vore att göra en pudel, säga att moderaterna hade fel och rödgröna rätt.

Inga kommentarer: