tisdag 11 januari 2011

Fria Teatern i Högdalen nedläggningshotad

Fick höra av kulturnämndens nya vice ordförande Ann Mari Engel (V) att Fria Teatern i Högdalen får halverade anslag för 2011 och inget därefter. Motiveringen ska vara att de har för dålig kontakt med lokalsamhället!

Tråkiga kulturnyheter för Vantör måste jag säga! Senast i höstas när vi firade FN-dagen i Rågsveds Folkets Hus spelade teatern en scen ur "Svårast är det med dom värdelösa", inför vår debatt om tillgänglighet med lokala politiker och handikapprådet i Enskede-Årsta-Vantör.

Vi behöver Fria Teatern kvar i Högdalen, man ska inte behöva åka till city för att få en kulturell upplevelse. Ska våra förorter vara attraktiva behöver vi inte mindre utan mer kultur i Vantör!

2 kommentarer:

Jonas Lundgren (v) sa...

Hej Rosa

Vantörsföreningen måste naturligtvis agera mot de sänkta anslagen till kultur i Högdalen. Det är vänsterpartiets uppgift. Om ni vill kan jag bistå med kunskap och intresse för kulturfrågor på något vis. Kulturutskottet i distriktet borde agera stödjande men just nu är utskottets verksamhet lite på is i väntan på förnyat mandat från ds.

Mvh
/Jonas Lundgren, storstockholms kulturutskott och (v)-Lidingö

Rosa sa...

Just nu pågår upprop mot nedskärningarna, finns på FB och via e-mejl. Vi har skickat uppropet till alla medlemmar. Ann Mari Engel som är vice ordf i kulturnämnden går givetvis emot detta och ska försöka få ärendet bordlagt nästa vecka.