måndag 3 januari 2011

V-Vantörs program, punkt 6-10

Även om vi rödgröna inte vann valet kommer Vänsterpartiet i Vantör givetvis att arbeta vidare för att förverkliga våra förslag som vi formulerat i vårt lokala 25-punktsprogram. Alla är välkomna att bidra i det arbetet, mer information finns på vår hemsida, samt att komma med fler förslag till frågor som vänstern borde driva - tillsammans med dig förstås!

PROGRAM

I Vänsterpartiets Vantör bor alla nära naturen i bra billiga bostäder, det är rent och snyggt, våra skolor ger den bästa starten i livet, roliga lekplatser, spännande centrum, det är ljust och tryggt, vi har flera arbetsplatser, tunnelbanan går till Älvsjö och vi har kultur, idrott och mötesplatser för alla.


Här kommer våra fem punkter som rör

Mötesplatser och kultur för levande stadsdelar

* Håll Vantör rent från klotter, skräp och smuts - samarbeta med boende och företag
* Parkteatern åter till våra stadsdelar – fler föreställningar för både barn och vuxna
* Värna våra öppna träfflokaler för gemenskap och aktiviteter
* Kulturfestival på Älvsjöbadet - årets kulturhändelse i Söderort
* Kulturmärk och rusta upp muralmålningen vid Rågsveds tunnelbana

DAGENS VERKLIGHET
Idag har vi skräpigt i Söderort. Barnen i Rågsved reagerar på hur det ser ut. Det räcker inte med borgarnas 24-timmarsgarantier.Städningen ska vara lika bra i förort som i city vilket den inte varit. Vi tror att man ska samarbeta mer med boende och företag för att få det bättre. Parkteatern har inte varit i Vantör på flera år. Vi har utmärkta spelplatser i våra parklekar, på nya scenen på Perssons Betong och Älvsjöbadet. Vänsterpartiet har lagt en skrivelse om detta i Stadsteaterns styrelse. Våra träfflokaler behövs för social gemenskap, föreningslivet och kultur - de ska vi värna om. Kulturfestivalen vill vi gärna ha tillbaka på Älvsjöbadet, det skulle vara visa att förorterna kan vara lika kulturellt attraktiva som innerstaden. Muralmålningen vid Rågsveds tunnelbana håller på att förstöras av ålder och klotter. Den borde restaureras och bevaras som en del av Rågsveds samtidshistoria.

I morgondagens blogginlägg kommer våra punkter 11-15 om Jobb, bostad och kollektivtrafik.

Inga kommentarer: