torsdag 6 januari 2011

V-Vantörs program, punkt 21-25

Även om vi rödgröna inte vann valet kommer Vänsterpartiet i Vantör givetvis att arbeta vidare för att förverkliga våra förslag som vi formulerat i vårt lokala 25-punktsprogram. Alla är välkomna att bidra i det arbetet, mer information finns på vår hemsida, samt att komma med fler förslag till frågor som vänstern borde driva - tillsammans med dig förstås!

PROGRAM

I Vänsterpartiets Vantör bor alla nära naturen i bra billiga bostäder, det är rent och snyggt, våra skolor ger den bästa starten i livet, roliga lekplatser, spännande centrum, det är ljust och tryggt, vi har flera arbetsplatser, tunnelbanan går till Älvsjö och vi har kultur, idrott och mötesplatser för alla.

Här kommer våra fem punkter som rör

Satsa på miljö och fritid


* Rusta upp bollplaner i Vantör – Rågsveds bollplan ska få konstgräs och belysning
* Gör Rågsveds friområde till naturreservat – flytta arbetsområdet Bråtegränd och låt marken ingå tillsammans med Högdalstopparna i Ekopark Syd
* Rusta upp och förbättra Älvsjöbadet
* Försöksverksamhet med lånecyklar vid fritidsgårdar och skolor
* Starta bytesmarknader för återbruk av prylar och möbler och ”ta-tillvara-verkstäder” som arbetsmarknadsåtgärder

DAGENS VERKLIGHET
Den vanskötta fotbollsplanen i Rågsveds centrum ger ett trist intryck av området och tas inte tillvara som positiv samlingsplats för fotbollsintresserade. Även Högdalens bollplan bör få konstgräs för att ungdomar inte ska ledsna på de dåliga träningsmöjligheterna. En satsning på konstgräs är en satsning på våra ungdomar, ökar folkhälsan och ger liv och rörelse i området. Idag hotas de två koloniområdena i Snösätra - utmärkta platser för integration - att bebyggas med villor, vilket skulle privatisera området. Det är ett hån mot kolonisterna som till stor del bor i Rågsved. Vi vill istället göra friområdet inklusive skamfläcken Bråtegränd till naturreservat. Högdalstopparna är planerat som natur- och rekreationsområde enligt tidigare planer men nästan inget händer där. Älvsjöbadet är uppskattat som utflyktsmål men behöver rustas upp. Lånecyklar har blivit en succé, och vi vill att även unga i våra förorter ska ha möjlighet att cykla. I vårt slit- och släng-samhälle finns många prylar som kan återanvändas om det fanns ett system för att ta vara på sakerna. Lokala bytesmarknader och verkstäder är både bra för miljön, hushållsekonomin och kan skapa arbetstillfällen.

Vill du läsa alla 25 punkterna i vårt program, gå till Vänsterpartiet Vantörs hemsida. Kom gärna med kommentarer!

Inga kommentarer: