söndag 9 mars 2014

Välbesökt årsmöte i Vänsterpartiet Vantör

Idag hade Vänsterpartiet Vantör ett väldigt välbesökt och roligt årsmöte i Rågsveds Folkets Hus. Vi är många som vill jobba för att Vänsterpartiet går bra i valet och kan göra skillnad i människors liv!

Först fick vi en bra genomgång av Hem för alla - Stockholmsdistriktets bostadspolitiska kampanj - av Gunilla Roxby-Cromvall, gruppledare för Vänsterpartiet i landstinget och ledamot av Vänsterpartiets distriktsstyrelse. Det handlar om att bygga bra billiga klimatsmarta hyresrätter, så att fler människor får ett eget hem. Våra bostadsfrågor i Vantör passar bra in i kampanjen - visionen om Rågsveds allé med pendelstation (istället för att bygga i friområdet) och engagemanget för hyresrätter och kultur i Högdalen C.

Bostäder och kollektivtrafik hänger ihop, så det passade utmärkt att Gunilla också är trafikpolitiker och kunde berätta om partiets trafikpolitiska arbete. Två aktuella motioner är lagda i landstinget som rör Vantör: förlängning av tunnelbanan från Hagsätra till Älvsjö samt pendeltågsstation i Rågsved. Söderort har varit försummat i trafikpolitiken. Förra gången med rödgrönt styre i landstinget förverkligades drömmen om buss 744 till Snösätra, ett krav som vänsterpartiet drivit i många år. Nu är dags för nya steg!

Föreningen valde också en ny spännande styrelse, och tillsammans med alla engagerade medlemmar är jag säker på att vi kommer vi att göra ett kanonjobb i de kommande valen!

Inga kommentarer: