lördag 18 september 2010

Rösta rött för rättvisans politik

Dags för alla förortsbor att rasa och rusa till vallokalerna imorgon bitti och rösta rött, rödgrönt, rösta bort borgarna från Stadshuset för de för en orättfärdig politik mot våra barn i förorterna, som har rätt till en lika bra skola som andra barn.

Så här skriver Tomas Rudin och Veronica Palm, båda S, på Politikerbloggen idag:

"I Dagens Nyheter 17 september påstod skolborgarrådet Lotta Edholm att det socioekonomiska anslaget till skolor i utsatta områden i själva verket höjts under mandatperioden. Uppdrag Granskning avslöjade dock den 15 september att anslaget minskats och i en intervju i Svenska Dagbladet i våras har Lotta Edholm själv erkänt att man skurit ned på anslaget för att de borgerliga tyckt att fördelningspolitiken i Stockholm gått för långt."

Vänsterpartiet i Stockholms stad har reagerat mot att borgarna tar från de fattiga områdena och ger till de rika områdena från första början. Vi har i varje alternativbudget sagt att vi vill fördela tillbaka pengarna till 2006 års nivå och fördela ytterligare pengar till socioekonomiska anslaget.

Borgarna har mörkat om sin anti-Robin Hood-politik, pratat vitt och brett om höjd skolpeng men tigit om att man fördelat om från fattiga till rika områden. En vanlig stockholmare som inte är insatt i skolbudgeten vet inte att skolpengen är den summa som går till alla barn, oavsett område och skola, och att det finns något som kallas socioekonomiskt anslag, som är till för att utjämna skillnader.

Ojämlikheten har ökat i Stockholms stad med den borgerliga politiken.

Sätt stopp för detta imorgon, rösta fram rättvisans politik, det som är bra för förortsbarnen är faktiskt också bra för alla barn. Alla mår bättre i en jämlik värld.

Inga kommentarer: