tisdag 14 september 2010

Torgmöte på Gullmarsplan

Idag var jag på torgmöte vid Vänsterpartiets valstuga på Gullmarsplan. Jens Holm talade engagerat om klimatkris och djurskydd och Gunilla Cromby-Roxwall om kollektivtrafik och privatisering.

Trots snålblåsten tror jag att vänsterbudskapet värmde upp de som lyssnade på torgmötet.

Själv pratade jag bland annat om att när medborgaren blir kund ska vi se upp, för då håller vi i själva verket på att förlora inflytandet.

Visst är det bra att få välja skola till sitt barn och äldreboende när det är dags, men det hjälper ju bara om det finns platser kvar. Och tänk om det inte finns en skola där vi bor eller ett äldreboende dit vi vill flytta?

Problemet med marknadsanpassningen är bland mycket annat att kommunen får allt mindre att säga till om var skolorna och äldreboende ska finnas och att företagen bestämmer allt mer.

Vi vill ha ett rättvisare samhälle. Vi nöjer oss inte med att egna barn får gå i en bra skola utan vi vill att alla barn ska kunna gå i en bra skola. Vi vill att äldre ska få en bra hemtjänst, och inte bara ha 191 utförare att välja på!

Om vi får förtroende i valet till stadshuset vill vi satsa en halv miljard på barn och unga. Vi vill att arbetslösa ungdomar ska ha hjälp från första dagen. Det ska byggas billiga hyresrätter för unga, låginkomsttagare och hemlösa.

Vi vill ha naturreservat i Årstaskogen, Älvsjöskogen och Rågsveds friområde. Solbergaskogen ska vi inte glömma påpekade Gunilla. Den betyder mycket för de närboende i hyreshusen och har många skyddsvärden.

När det gäller Årstafältet vill vi ha en ekologisk landskapspark, och vill bygga bostäder invid fältet, bland annat på hårdgjorda Årstalänken. Och det ska vara främst hyresrätter, för det är det som behövs för unga, hemlösa och låginkomsttagare.

Du som vill ha ett samhälle som inte gör oss till egoister, en lokaldemokrati värd namnet och en klimatpolitik som gör skillnad ska rösta på vänsterpartiet – för en välfärd utan vinstintressen!

Inga kommentarer: