lördag 20 november 2010

Den skamliga Boultbeeaffären

Äntligen kommer Svenskans reportage om Boultbees framfart i förortsgalleriorna i Stockholm. Detta har vänsterpartiet i stadshuset kritiserat starkt från första början och i höstas lämnades en anmälan in till revisorerna.

Tidigare tog vänsterpartiet även fram en rapport som visade de mycket stora bristerna i de fem värst drabbade förortscentrumen, bland annat Högdalens centrum. En viktig debatt hölls i Tensta där förtvivlade småföretagare från Järvafältet vittnade om Boultbees hårda framfart.

När jag och Mattias Ericsson från Vänsterpartiet Vantör på sensommaren pratade med företagarna i Högdalens centrum fick vi en entydig bild av att all utveckling avstannat när Boultbee tog över. De är anonyma ägare som bara märks när ospecificerade räkningar dimper ner hos företagarna.

Högdalens centrum liksom alla andra förortscentrum förtjänar bättre. Vi som bor i förorterna behöver levande spännande centrum med en bra mix av butiker, kultur och möteslokaler. Det för vi i vänsterpartiet fram i vårt förortsprogram.

Läs mer om vänsterpartiets kritik mot Boultbee och förslag till en radikal förortspolitik och ladda ner vår Boultbeerapport från Stockholmsvänstern.

Inga kommentarer: