tisdag 2 november 2010

Hellre Skevehus än småhus på kolonin

Det fanns människor av kött och blod som förväntade sig en bostad. Men politikerna tänkte inte på de hemlösa, när projektet Skevehus ströks efter att den borgerliga majoriteten tagit över i Stockholms stad efter valet 2010.

Idag skriver Metro om "Sveket mot de hemlösa" och berättar om deras besvikelse. Det blev att flytta tillbaka till husvagnen, åtta grader kallt imorse.

Förslaget att bygga de små huslängorna med små lägenheter för hemlösa som inte klarade att bo i andra lägenheter togs när V styrde sociala frågor i staden. En av de tänkbara platserna var faktiskt Hagsätra, om jag inte minns fel.

Men idag är det minsann inga radhus för hemlösa som planeras i Vantör, utan villor på fina koloniområden i Snösätra. Rågsvedsbor som har koloni riskerar att förlora sin oas. Det är skillnad på folk och folk i högerstyrda stan.

Medan socialborgarrådet (M) inte hunnit sätta sig in i ärendet säger Karin Rågsjö, vice ordförande i socialtjänst och arbetsmarknadsnämnden(V) att vänstern är beredd att ta upp frågan om Skevehus igen. Det tycker jag är bra.

Inga kommentarer: