tisdag 23 november 2010

Utvisa moderaterna från stockholmspolitiken

Boultbeeaffären fortsätter att granskas i Svd. Nu tycker Boultbee att staden ska betala för upprustningen av centrumen och dåvarande ansvariga finansborgarråd att Boultbee ska anmälas för avtalsbrott. Helt uppochnedvänt med andra ord. De ansvariga borgerliga politikerna borde istället dömas av väljarna till livtids utvisning från Stockholms stads fullmäktigeförsamling för sin monumentalt dåliga slarviga arroganta politik.

Om strukturella orsaker till brister i såväl välfärdens verksamheter som faktiskt i effekterna av Boultbeeaffären skriver Lena Sommestad pricksäkert om. Kan inte låta bli att citera:

"Om vi verkligen vill främja ett väl fungerande näringsliv i Sverige, och om vi också vill främja hög kvalitet i offentliga verksamheter, god myndighetsutövning och lika behandling av alla medborgare, då bör vi säkerställa att verksamheter av allmänintresse - som t.ex infrastruktur, utbildning, sjukvård och offentliga miljöer – inte ägs av bolag som, i linje med den självklara logik som ska styra privat verksamhet, sätter egna vinstintressen för allmänintresset."

Imorgon är det budgetdebatt i Stockholms stad. En av de frågor som vänsterpartiet lyfter i reservation efter reservation år efter år är pengsystemets invadering av den kommunala välfärdssektorn och dess uppenbart negativa konsekvenser för jämlikhet och effektivitet. Vi behöver helt enkelt se över ersättningssystemet så att det gynnar allmänintresset och inte företagens egenintresse. Även där finns ett passande citat av Lena Sommestad:

"Vi bör också se till att offentliga aktörer inte drivs in i styrsystem där de tvingas att ständigt sätta ekonomiska mål före verksamheternas mål. Vi måste kort sagt bygga institutioner och styrsystem som är utformade för att värna allmänintresset."

Kanske kan denna erbarmerliga Boultbeeaffär vara en liten pusselbit i arbetet med att öppna ögonen på folk så att vi får en politisk vändning och möjlighet att bygga upp kommunens verksamhet på ett solidariskt uthålligt sätt från och med valet 2014?

2 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

"Utvisa moderaterna från stockholmspolitiken"

Självklart skall de ut... de fick bara 34% av rösterna och din sekt 7%.

Demokratin segrade...

Rosa sa...

Mitt parti är ingen sekt. Moderaterna gick bakåt i Stockholm, hade Boultbee-affären briserat före valet hade moderatena säkert tappat mera. Vad som händer bakom stadshusets stängda dörrar vet mycket få personer. Väljarna är hänvisade till media, som sällan är så bra på undersökande journalistik som SvD visar i Boultbee-reportaget.