lördag 20 november 2010

Någon j-a ordning ska det vara i Stockholms stad

Tack SvD för en mycket bra artikel om Boultbee. Synd bara att den inte kom före valet! Men, jag ser fram emot de kommande artiklarna i serien. Och fortsatt stenhård bevakning av privatiseringarnas konsekvenser.

Privatiseringarna i Stockholms stad går över alla gränser. Det finns inga spärrar. Det märker vi också i stadsdelsnämnden när avtal med privata utförare inom äldreomsorgen förlängs trots stora brister. Om vi hade fått maktskifte hade eländet kunnat hejdas.

Nu återstår fyra år till med samma politiska styre som är blinda för konsekvenserna av sin politik. Eller rättare sagt, förfallet i förortscentrumena hade kunnat förutses och stoppas om moderaterna tagit referenser på Boultbee innan köpet.

De värsta kvalitetsbristerna i privat äldreomsorg, förskola och fritid hade vi sluppit med kommunal drift, eller åtminstone med hårdare krav, uppföljning och genom att inte betala ut hela ersättningen om inte kvaliteten upprätthålls. Sådana villkor finns till exempel i landstinget, och det borde självklart Stockholms stad införa.

Jag hoppas att borgarna får kraftiga reprimander av revisorerna när det gäller Boultbeeaffären. Vänsterpartiet har även lämnat in en revisorsanmälan när det gäller att egenregianbud har missgynnats systematiskt inom socialtjänstsen.

Skämmas borde de som är ansvariga för privatiseringskarusellen i Stockholms stad, för det är inte seriöst att släppa loss marknadskrafterna i välfärden.

Och jag hoppas att borgarna i valet 2014 åker ut för många mandatperioder framåt i stadshuset. För någon j-a ordning måste det vara i Stockholms stad.

Inga kommentarer: