söndag 23 februari 2014

Rågsveds allé, Hardemogatan mot pendelstationen


Så här ser Vänsterpartiet Vantörs vision för Rågsveds allé ut, vid Hardemogatan mot nya pendeltågstationen. Verksamheter som idag finns i de låga husen får nya lokaler i bottenvåningen mot gatan, där studios, verkstäder etc. samsas med bostäder. Ett stråk genom stationen binder ihop Hardemogatan med Magelungsvägen, skateparken, Cyklopen, Högdalstoppen, sjön Magelungen och Rågsveds friområde.

Så här trist det det ut idag när vi ser vyn från Hardemogatan mot Rågsveds centrum. Det är stora asfaltytor med upplag från olika verksamheter. Förr fanns här arbetsmarknadsverksamhet, flyktingmottagning och ungdomsmottagning, samtliga nedlagda och flyttade sedan alliansen kom till makten. Nu är det en grå, ruffig bakgårdsmiljö som inte lockar till promenader men skulle kunna bli en levande kreativ miljö med vår vision.

Läs också mitt tidigare blogginlägg, med foto och skiss för Rågsveds allé -Rågsvedsvägen med utblick mot Högdalen. Och se alla skisser och fotografier på Stockholmsvänsterns blogg.http://www.stockholmsvanstern.se/blog/2014/ragsveds-alle-var-vision/ Rågsveds allé är också vårt förslag till fler bostäder i Rågsved, utan att bygga radhus i Rågsveds friområde.

Nästa lördag håller vänsterpartiet Vantör torgmöte i Högdalen och där kan vi prata mera om visionen.Vi ses!

Inga kommentarer: