tisdag 18 februari 2014

Rågsveds allé - Vänsterpartiets Vantörs vision!

Så här ser Vänsterpartiet Vantörs vision för Rågsveds allé ut, när vi står och tittar från Rågsved mot Högdalen! Med grönska och 630 nya bostäder - 230 student- och ungdomsbostäder -  får vägen en trevlig och trygg sträckning, vare sig vi går, cyklar eller åker buss. En liten bit bort har vi Rågsveds pendeltågsstation som kopplar ihop pendeltågen med tunnelbanan och busstrafiken. Med en extra uppgång till tunnelbanan i Rågsved blir det närmare att gå till pendelstationen, där också bussar kommer att gå förbi.

Så här ser vägen och omgivningen ut idag ... en grå, bullrig och hård trafikmiljö som vi som ofta promenerar och cyklar mellan Rågsved och Högdalen gärna vill slippa. Idag är vägen en stor barriär mellan Rågsved och Högdalen, som har biltrafiken i centrum och inte fotgängaren och cyklisten. Vi vill ha en välkomnande entré till Rågsved, och ett grönstråk som läker ihop Vantör.

Läs gärna också artikeln om Rågsveds allé i Mittisöderort idag och senare på Stockholmsvänsterns blogg, där vi imorgon hoppas kunna publicera alla våra skisser och fotografier som visar visionen om Rågsveds allé, i kontrast till den hårda trafikmiljön idag.

Rågsveds allé är vårt förslag till fler bostäder i Rågsved, utan att bygga radhus i Rågsveds friområde!

Inga kommentarer: