söndag 12 februari 2012

Gröna Rågsved kan bli grönare!

På väg hem från skidturen i Rågsveds friområde träffade jag en bekant som har härliga idéer om hur Rågsveds bostadsgårdar kan utveckla sin grönska i nära samklang med naturen. Det handlar bland annat om att övergå till perenna växter istället för att som nu byta växterna i rabatterna flera gånger om året.

Tydligen har Svenska Bostäder börjat jobba i den här riktningen, däremot inte Familjebostäder där vi båda bor. Ser fram emot att få ta del av hennes idéer på kommande årsmöte med kontaktkommittén inom Hyresgästföreninge. Och Hallå AB Familjebostäder! Det här är framtiden!

Enköpings parker är en inspiratör, här kan man läsa om deras fantastiska parker och parkvision. Parkerna har blivit en riktig turistattraktion. Så skulle vi också kunna få det! Vi har ett bra utgångsläge. Det gäller att förankra nytänkandet och visa på vinsterna för miljön i stort och smått!

Friområdet kan bli naturreservat och ingå i Ekopark Syd, fritidsträdgårdarna i Snösätra som bidrar till biologisk mångfald, Rågsveds hälsoträdgårdar på servicehuset som bör kunna visas för allmänheten mycket mer än vad som görs idag och vi kan också utveckla bostadsgårdarna i klimatsmart riktning.

Inga kommentarer: