söndag 19 februari 2012

Lura inte in barn i scientologiförskolor

Tycker för övrigt att det är skrämmande att förskolor med anknytning till scientologirörelsen inte talar om denna samhörighet när man informerar om sina förskolor. Det ska vara en mycket välinformerad förälder för att känna till att den så kallade pedagogiken Applied Scholastics är kopplad till scientologin.

Idag hade jag till exempel en glättig broschyr i brevlådan med en nallebjörn på framsidan från "Förskolegrupperna", där man inte med ett ord nämner scientologerna i presentationen av två förskolor i Rågsved, två i Dalen, en i Hägersten och en förskola i Sätra.

Inte heller när man klickar på webbplatsen finns information lättillgänglig om samröret med scientologin. Först efter många klick kommer man in på en engelskspråkig! sida med fördjupad information och där grundaren till scientologin, Ron Hubbard namnges.

Jag tycker att Stockholms stad ska kräva att information om scientologikopplingen ska vara mycket tydlig, om förskolepeng överhuvudtaget ska utgå. Föräldrar ska inte behöva upptäcka sambandet med en starkt omtvistad pedagogik och hårt kritiserad rörelse när ens lilla barn redan har börjat på förskolan

Inga kommentarer: