fredag 11 maj 2012

Missa inte Rågsvedsdagen!

Imorgon har vi Rågsvedsdagen igen. Varje år bjuder föreningslivet på en fest mitt på torget, Snösätraskolan bjuder på konsert, föreningarna berättar om sin verksamhet, stadsdelsförvaltningen är också med och informerar. Det brukar vara mycket skoj för barn och unga, så kom ner till torget! Kl 11 - 15 är tiden!

Vänsterpartiet Vantör hittar ni i det röda tältet. Vi bjuder Rågsvedsbarnen på lotteri, där vi får deras bästa förslag om ett bättre Rågsved och de får en garanterad vinst - alltifrån gosedjur till barn- och ungdomsböcker, sällskapsspel, videofilmer och smycken. Det är vårt sätt att ta barn på allvar enligt FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi lyssnar noga och tar in förslag i vårt lokala program för Vantör! För vuxna har vi en frågesport med bra böcker som pris.

Självklart är vår bostadskampanj i fokus även denna dag. Vi ger möjlighet att lämna förslag om var det lämpar sig att bygga bostäder i Vantör, kanske vore det inte illa med en Rågsveds allé som binder samman Rågsved och Högdalen. Vi har en rykande färsk bostadspolitisk rapport om Stockholm som vi gärna sprider, det är Edvin Frid i vår föreningsstyrelse som har skrivit rapporten som renderade ett uppslag i DN Stockholm för några veckor sedan. Intressant läsning om vart bostadsmarknaden idag barkar hän. Om vi inte ändrar politik.

Bostäder behöver vi, men på rätta platser. Rågsveds friområde är inte en rätt plats. Där går vi starkt emot byggplanerna som borgarna har drivit fram. Men än är det inte för sent att stoppa exploateringen av Rågsveds "Djurgården", vår unika natur med så många rödlistade arter och en rofylldhet som vi behöver ha kvar. Kom till oss, så pratar vi vidare om hur vi kan fortsätta att påverka borgarnas förslag!

Inga kommentarer: