söndag 13 maj 2012

Vad alla vet om Rågsved!

Kunskapen om Rågsved är godkänd, utifrån svaren på Vänsterpartiet Vantörs frågesport på Rågsvedsdagen. Alla svarade rätt om vilka som vill göra Rågsveds friområde till naturreservat. Inte konstigt eftersom alla alternativ var rätt ...(Kräpplagruppen, Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening och Rågsvedsborna). 

Alla visste också att lokala föreningslivet driver Folkets Hus och att det finns politiska förslag (bland annat från Vänsterpartiet Vantör) om att förlänga tunnelbanan från Hagsätra till Älvsjö. Att Musketörerna stöttar människor ur missbruk var känt av nästan alla. Säkert för att de är ett så positivt och synligt inslag i Rågsved med sitt humanistiska engagemang och blåa tält med kaffe och gott dopp och lotterier i alla väder!

Den svåraste frågan var vilket tema som FN-dagen den 24 oktober i Nya Rågsveds Folkets Hus kommer att ha. Rätt svar var kooperationen och inte kärnvapennedrustning eller vattenförsörjningen som var alternativen. Vi kommer att ordna seminarier och debatt om kooperation, så boka in dagen redan nu!

Inte heller många visste att Familjebostäder sponsrar läxhjälpen på Rågsvedsskolan, något som jag är kritisk emot eftersom staden bör se till att skolan själv har råd att stå för kvalificerad läxhjälp. Att husen på Stövargatan var färdiga för inflyttning 1956 var det bara hälften som kunde svara på. Det är där jag bor, så att jag vet det är inte så konstigt. Att förvänta sig att andra vet det är kanske att ta i för mycket. Men att så få visste att Gröna linjen är äldst av tunnelbanans linjer trodde jag  nog att flera kände till.

Klurar redan på frågor till nästa år ...


Inga kommentarer: