söndag 25 december 2011

Gemensam Jul i Rågsved - en första utvärdering i siffror

Cirka 475 personer firade Gemensam Jul i Nya Rågsveds Folkets Hus! Ett 30-tal barn fick en julklapp från fiskdammen! 40 volontärer (31 kvinnor och 9 män) varav 32 nya volontärer i år, gjorde julfesten möjlig! Dessutom styrelserepresentanter, personal i huset, diakoner - Lotta och Gunilla - musikanter - Arne Lif med son på dragspel, uppskattat och Bobo Trubadur, populär! 22 volontärer skrev upp för att få intyg för sin insats.

Både gäster och volontärer uppskattade de personliga samtal som fördes över julmatstallrikarna. Samarbetet med Rågsveds servicehus fungerade mycket bra. Maten verkade alla gilla. Alla sa att stämningen var god. En av volontärerna, van att jobba med fester sa att det var snyggare på vårt julbord än på finlandsfärjorna. Mera om vad folk tyckte får vi säkert veta när våra intervjuer av gästerna och volontärerna sammanställs.

Många av volontärerna sa att de var trötta på den kommersiella julen och ville göra något annat. En kvinna var så nöjd med att slippa stressen till julen, som hennes arbetskamrater ojade sig över. Alla verkade glada och nöjda med julaftonen. Flera av volontärerna var i Rågsved för första gången. Julmaten som blev över hämtades som vanligt av Musketörerna till deras helgöppna verksamhet på Stövargatan.

Idag på juldagen tog vi hand om efterjobbet på folkets hus, städade, sorterade, räknade, körde bort sopor, diskade, fikade, utvärderade och hade trevligt. Flera förslag till förbättringar kom från två av volontärerna som var med idag. Vi från styrelsen antecknade flitigt. Preliminärt bestämde vi också att ha en återträff för alla volontärer som tack och för utvärdering tisdagen den 24 januari!Inga kommentarer: