onsdag 30 november 2011

Från ungdomsmottagning till volontärer - en intensiv dag!

Ungdomsmottagningen var huvudpunkt på dagens möte mellan sjukvårdsstyrelse city och Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Oppositionen i nämnden har länge ansett att det behövs en fullvärdig ungdomsmottagning i Rågsved. Idag har vi bara en filial i en olämplig lokal med snåla öppettider som inte lockar många. Nu ska alliansen diskutera hur de vill ha det med filialen och mottagningen vid Gullmarsplan som är överhopad med ungdomar som söker dit. Oppositionen ska också diskutera. Alla är överens att något måste göras.

Jag lyfte också att vi bör tänka större och satsa förebyggande på Rågsved och erbjuda kontakt med ungdomsmottagning redan i årskurs 6.
Inom ramen för Söderortsvisionen borde vi kunna utveckla metoderna för att utjämna skillnader i ohälsa, och lägga grunden i unga år.

På kvällen hade vi information i Nya Rågsveds Folkets Hus för ett stort antal volontärer som ska göra Gemensam Jul till en lika fin upplevelse som de 29 tidigare julaftnarna i Rågsved! Några hade aldrig varit i Rågsved, andra bor här eller i söderort och har varit med flera jular i rad.

Många frågor, många bra förslag, visning av lokalerna, lite spännande tyckte flera att det var att se logen där de klassiska punkbanden bytt om och där de gamla affischerna fortfarande sitter uppe på väggarna.

Ser fram emot att jobba med det här trevliga gänget den 23:e och 24:e december. Det blir nog jul i år också!

Inga kommentarer: