onsdag 23 november 2011

Rågsved X två på onsdag

I eftermiddag information i Rågsved från stadsdelsförvaltningen om verksamhetsplanen 2012. Får se vad det innebär. Den budget som antogs i fullmäktige var ingen höjdare. Tippar att det strukturella underskottet består i socialtjänsten. Förskolan, får väl som vanligt täcka det svarta hålet!

Privatiseringarna fortsätter trots att den aktuella debatten efter Koppargården lyft fram att forskningen visar att det saknas orsakssamband med kvalitet och valfrihet, som ju är borgarnas inriktningsmål för välfärden. Blir en rejäl reservation från vänsterpartiets sida när vi beslutar i frågan i december.

Och sedan på kvällen blir det områdesmöte i Rågsved. Det känns minst sagt avslaget efter den senaste tidens besvikelse hos många av oss Rågsvedsbor över att stadsbyggnadskontoret och exploateringskontoret vägrat att lägga ett samrådsmöte i Rågsved om programarbetet Högdalen-Farsta.

Ju mer jag tänker på ju mer skandalöst tycker jag det är. Den viktigaste stadsmiljöfrågan i Rågsved så länge jag bott här och det är iallafall över 30 år utan ett samrådsmöte i området. Så här skulle man alrig kunna behandla boende i Mälarhöjden eller Enskedefältet. Men Rågsved kör man över utan att blinka.

Inga kommentarer: