tisdag 17 april 2012

Konstgräs till Årsta!

Hur kan Älvsjö med 26 000 invånare ha 5 konstgräsplaner när Enskede-Årsta-Vantör med 91 000 invånare bara har fyra? Kraftig bakläxa åt idrottsnämnden! I Älvsjö finns en konstgräsplan per 5 200 invånare medan det måste till mer än fyra gånger så många invånare (22 750) per konstgräsplan i Enskede-Årsta-Vantör. Vi har sämst med planer i hela söderort!

Årsta är värst drabbat, där finns ingen konstgräsplan alls trots att Årsta FF enligt Mittisöderort sysselsätter en tredjedel av Årstas barn. Enskede däremot har två planer, Hagsätra och Bandhagen var sin. Konstgräsplaner planeras i Rågsved (har vi hört länge, var finns pengarna?)  och i Stureby (ersätter en bollplan i Bandhagen där det byggs bostäder).

Självfallet måste Årsta få konstgräs till sina fotbollsälskande flickor och pojkar. Överhuvudtaget måste planeringen göras rättvis. Det verkar behövas ett nyckeltal för konstgräsplaner, relaterat till befolkning, antal barn och unga och kanske också geografin. Kan vi ha parkeringstal och trädtal, ja då kan vi väl också ha konstgrästal!

Inga kommentarer: